porfido zidanakamini porfidosivi porfidoskrilj siviokrogle stopnice

NOVO!!!

KAMEN KAVALA

Brušen kamen

porfido kamen

porfido kamen

porfido kamen

Ostala rustika

porfido kamen

polaganje kamna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekaj informacij o kamnu

Polaganje kamna

,

površina se rahlo sveti.Barvno je prebran na svetlo sivo, svetlo zeleno (blue), zeleno rjavo.
SERPENTINO VERDE je temno zelen kamen, kateri je izmed vseh površinsko najbolj neraven in je bolj primeren za oblaganje stenskih površin kakor tlakov.

Najpogosteje uporabljamo za tlakovanje PORFIDO kamnite plošče, pri kateremu je možno izbirati poleg barve (viola ali grigio), tudi velikost kamnov in obliko( nepravilne oblike, pravilne oblike plošč z rezanimi ali lomljenimi robovi, kocke , stopnice…).

OBLIKE PORFIDO PLOŠČ IN NJIH UPORABA:

NEPRAVILNE oblike kamnitih porfido plošč uporabljamo za venecijanske tlake na dvoriščih, poteh ob hišah.Uporabljamo lahko debeline 1-3cm ali 2-5 cm. Pri tanjših kamnih so medsebojne rege (fuge) ožje. Prav tako lahko poleg debeline izbiramo tudi velokost plošč.Za manše površine najpogosteje uporabljamo normanlno velikost kamnitih plošč, za večje površine uporabljamo pogosto velike kamne (gigante).

PRAVILNE oblike kamnitih porfido plošč lahko izbiramo glede na barvo (viola, grigio) tudi na obdelavo robov:
-porfido plošče z rezanimi robovi : stiki med ploščami so enake širine od 5-10mm.
-porfido plošče z lomljenimi robovi: zaradi odstopanja velikosti plošč (do 4mm) so stiki med ploščami  široki cca 15-20mm.
Velikosti plošč se proizvajajo na 5cm po širini (10cm,15cm,20cm,25cm….50cm).Dolžine plošč so najpogostejše proste-različne, lahko so tudi enotne dolžine.
Pravilne oblike porfido plošč uporabljamo za zunanje tlakovanje (dvorišča, poti, terase…) ali notranje tlake.
Uporabljamo jih lahko kakor samostojne tlake,  kombinacijo z nepravilno obliko tlaka ali za izdelavo zaključkov- robov tlakov.

PORFIDO KOCKE dobimo v večih dimenzija in debelinah. Najpogosteje uporabljamo vel.10/10cm, katerih debelina je lahko prilagojena za izdelavo kombinacije tlakovanja s porfido ploščami (pravilne ali nepravilne oblike).Kocke so sekane iz plošč debeline 3-6 cm ali 4-8cm.Pogosto jih uporabljamo za zaključke tlakov in sicer v istem nivoju kakor je osnovni tlak, s tem da lahko uporabimo eno, dve ali tri vrste kock.

PORFIDO STOPNICE: najpogosteje , uporabljamo za izdelavo stopnic porfido plošče pravilnih oblik s sekanimi ali rezanimi robovi(to je tudi najlepša izdelava stopnic). Ker je porfido kamen različnih debelin, sprednji rob stanjšamo na enotno debelino 3cm. Pri porfido ploščah z rezanimi robovi sprednji vidni rob štokamo, da dobimo grobo zrnato površino.Stopnice so lahko ravne ali zavite. Izdelujemo tudi vse vrste ločnih porfido stopnic. Za Na enaki način kakor obdelamo stopnice lahko izdelamo tudi porfido police na zidovih.
PORFIDO ROBNIKI se uporabljajo za izdelavo zaključkov ob različnih nivojih tlakov.

DEKORATIVNI NARAVNI KAMEN je primeren za oblogo vertikalnih površin.

Novo v ponudbi DEKORATIVNI KAMEN: Porfido, Luzzerna in pohorski Škrilj

rjavi skrilj

sivi skrilj

viola porfido kamen

sivi porfido

luzzerna